: 06 -13160999

De stap naar opruimcoach

Annehilde Broekhuizen

Twee vriendinnen van me, de één gescheiden en de ander alleenwonend, beiden een groot huis, stonden voor een grote klus; hun huis moest verkocht worden maar eerst van onder tot boven worden opgeruimd. En alleen kwamen ze er niet toe ergens te beginnen. Omdat ik zelf erg houd van structuur en organiseren, heb ik hen aangeboden ze te begeleiden in dit proces. Iedere week een paar uur of een ochtend, en langzamerhand kwam er ruimte in het huis, maar viel er ook een last van hun schouders. Niet meer alles alleen hoeven doen, en tegelijkertijd ook tegen iemand kunnen aanpraten tijdens het opruimen, want ook dat laatste is een belangrijk onderdeel van dit proces. Het wegdoen van spullen is te vergelijken met loslaten en afscheid nemen, en ik merkte dat het ze beiden goed deed er met mij over te praten. Ik heb het met zoveel plezier gedaan, dat ik uiteindelijk heb besloten er mijn werk van te maken. Ik hoop nog veel mensen te kunnen begeleiden!